Sodobni navigacijski sistemi ali ko vas vozilo samo povabi na kavico
| Članek je bil prebran 341 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Spadate med tiste, ki pred daljšimi vožnjami naštudirajo pot in si izpišejo navodila? Ali pa mogoče preverite pot v aplikaciji Google Maps in si shranite zemljevid z navodili in nato sledite med vožnjo tem navodilom? Ali pa imate Garmina, ki vam z navodili pomaga na poti?

Ne glede na to, katero možnost uporabljate, zagotovo se strinjate, da je izredno veliko vredno imeti takšno pomoč pri vožnji. Vendar, pozor. Proizvajalci sodobnih avtomobilov se niso ustavili samo pri ponudbi zemljevidov. Citroën, na primer, ponuja najsodobnejši navigacijski sistem. Gre za kompleksen in natančen informacijski sistem, ki je vedno na tekočem s situacijo na cestah in na vaši izbrani poti. Tako je voznik vedno obveščen o zgostitvah oziroma zastojih, sistem pa mu predlaga bližnjice in alternativne poti. Ko iščete bencinsko črpalko, vam sistem poišče ne samo te, ampak pokaže tudi cene goriva.

Kako zagotoviti dodatno varnost

Sodobni navigacijski sistem gre z roko v roki s tehnologijami za dodatno varnost. Eno brez drugega ne gre. Kaj pravite, bi imeli avtomobil, ki spremlja čas vožnje in vas na podlagi prevoženega časa in kilometrov opozori, da je čas za odmor? Čas, da si vi in vaši sopotniki privoščite odmor za kavo. Tudi to spada v dodatni varnostni paket.  

Vozilo z napredno tehnologijo spremlja prometne znake in  hitrost voznikove vožnje, kar je osnova za prepoznavanje odstopanja od omejitev. Pri prekoračitvah hitrosti ali vožnji čez talne označbe sistem voznika opozori.  Napredni sistem pomaga vozilu pri vzvratni vožnji in parkiranju. Kar izredno priročno in pika na i, pa je možnost prostoročnega odklepa in zagona vozila.

Odpeljite se v prihodnost že danes

Pri nakupu novega vozila je priporočljivo preveriti kaj vse ponuja navigacijski paket. Zgoraj omenjeni elementi (zemljevidi, spremljanje prometnih informacij, opozarjanje na zgostitve, informacije o bencinskih črpalkah in cenah goriv itd.) so v kombinaciji z varnostnimi tehnologijami standard vozil prihodnosti. Z nakupom pravega vozila lahko vstopite v prihodnost že danes.

 

© 19. 06. 2018 - windowsvista. Oglaševanje.