Motorji, ki poganjajo vozila Citroen
| Članek je bil prebran 824 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Citroen je uveljavljena avtomobilska znamka, ki ima že dolgo in zavidljivo tradicijo. Skozi leta so velik del svojega znanja ves čas namenjali tudi inovacijam in tehničnim izboljšavam, rezultat tega pa so vedno novi modeli, ki svoje kupce prepričajo na cesti in po svoji obliki. Velik napredek je videl tudi na področju razvoja motorjev, ki poganjajo vozila Citroen. Poglejmo si, kaj torej prede pod pokrovom Citroenovih jeklenih konjičkov.

citroen

citroen

Motorji Citroen

Gre za dizelske motorje Citroen HDi, kar je oznaka za High pressure Diesel Injection. Ti motorji uporabljajo tehnologijo skupnega voda ali t.i. Common rail. Ta skupni vod skrbi za oskrbo vbrizgalnih šob z gorivom, vse pa poteka pod izredno visokim tlakom.

Gre za motorje, ki so na voljo pri dizelskih motorjih HDi, uporabljajo pa sistem Stop and Start 2. generacije. Ta tehnologija uporablja kombiniran alternator in sistem »e-booster«. To omogoča, da se motor po zaustavitvi ponovno zažene v zgolj 0,4 sekunde. Sodobna tehnologija za lajšanje življenja in večje užitke v vožnji.

To so novi motorji: BlueHDi 150 in 180. Zanje je značilno, da ustrezajo ekološkemu standardu Euro 6. Mnogi se zanje odločijo tudi zaradi zmanjšane porabe in nižjih emisij (od 110 g CO2/km naprej).

Gre za motor s popolnoma hibridnim pogonskih sklopom (t.i. Full Hybrid), ki v sebi združuje zmogljivost na ravni dizelskega motorja HDi in vse pozitivne lastnosti električnega pogona. Ta inovativna tehnologija je na voljo v novem DS5.

Kot že ime samo pove, uporabljajo ti motorji najbolj inovativne in sodobne tehnologije, ki dosegajo odlične rezultate na področju porabe (obvladovanje porabe goriva) in na področju odzivnosti motorja. Ti motorji so na voljo pri modelih C-Elysee, Citroen C3 in pri novem DS3. Odlična izbira za tiste, pri katerih je na prvem mestu skrb za okolje.

© 18. 11. 2017 - windowsvista. Oglaševanje.