Nasveti za preureditev vašega doma
| Članek je bil prebran 447 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Na vsake toliko si vsakdo izmed nas zaželi sprememb. Tako ni samo pri preureditvi vaše garderobne omare ali pri izbiri novega avtomobila, ampak tudi ko gre za ureditev vašega doma. Včasih malo spremembe ne škodi in v na novo urejenem domu se lahko počutimo bolj zadovoljne. Seveda pa se marsikdo takega podviga kar nekoliko prestraši, saj zahteva precej premišljenosti, kreativnih idej in čuta za estetiko. Da bi se preurejanja lotili z lažjim srcem in z več poguma, smo za vas zbrali nekaj oblikovalskih nasvetov, ki vam znajo priti prav.

notranja opremaManj je več – tudi pri opremljanju doma

Številne prostore bi lahko za minimalne stroške polepšali na povsem enostaven način, in sicer tako, da bi iz prostorov odstranili odvečne kose pohištva in dekoracije. Večina se pri opremljanju ne more upreti skušnjavi in na premajhno površino stlačijo preveč kosov pohištva. Izogniti se je smiselno tudi prenasičenosti s slikami in drugimi dodatki/dekoracijami (kipci, okrasnimi blazinami, figuric, itd.). Tega nasveta se je smiselno držati tudi pri izbiri barv. Če v prostor natlačimo preveč kosov pohištva in dekorativnih elementov, potem bo prostor kmalu tako poln, da vanj ne bomo mogli niti udobno stopiti. Pogosto se prostori natlačijo tudi sčasoma, ko vanje počasi dodajamo nove in nove stvari, prostora pa je vedno manj. Če bi se torej radi izognili utesnjenemu občutku in kičasti ureditvi, potem je prostor bolje opremiti skromno in kakšen kipec tudi pospraviti v škatlo ali omaro. Na ta način bo prostor zadihal, videti bo večje in bolj za bivanje prijazno.

Premišljeno pri izbiri modnih kosov pohištva

Če se že odločite, da boste svoje stanovanje preuredili z modnimi kosi pohištva, bodite pri izbiri premišljeni. Modni kosi so običajno precej dragi, pri tem pa se le nekateri obdržijo med oblikovalskimi trendi za dlje časa. Zaradi tega je smiselno posegati po tistih modnih kosih pohištva, ki so že nekoliko zimzeleni in niso le muha enodnevnica. Po drugi strani pa z modnimi kosi pohištva tudi ni treba pretiravati. Svoj dom lahko preuredite na izjemen način tudi, če se odločite za nekoliko cenejše kose pohištva. Bolj kot sama cena, se splača paziti na kvaliteto, še posebej, če imate namen svoj dom opremiti za dlje časa.

Razporejanje dekoracij

Če ste zbiralec slik ali fotografij, potem morate vedeti, kako jih razporediti po stenah. Načeloma se je dobro držati pravila, da na eno steno ne namestimo več kakor ene večje slike. Izjema so fotografije, v kolikor so manjšega formata. Zelo lepo je mogoče oblikovati družinsko drevo s fotografijami družinskih članov. V kolikor pa želite razobesiti umetniške slike, se je natrpanosti bolje izogniti, saj na ta način nobena slika ne bo prišla v polnosti do izraza. Pri razporejanju kipov na police, se velja držati pravila treh – to pomeni, da na eno polico ne razporedimo več kakor tri dekorativne elemente. Namesto slike lahko na steno namestite tudi ogledalo z umetniškim okvirjem ali pa steno okrasite s stenskimi tapetami.

Naj ima oprema vašega doma rdečo nit

Ne glede na to, da so vam všeč različni stili, se je pri preureditvi doma smiselno držati neke vodilne rdeče niti, ki vse prostore povezuje med sabo. To pomeni, da skušate uskladiti vse večje elemente v prostorih – večje kose pohištva, vhodna vrata, zavese in ostale tekstilne elemente, itd. Če nimate izrednega čuta za estetiko, potem se raje izogibajte opremljanja vsakega prostora v svojem slogu, saj bo na tak način stanovanje ali hiša lahko delovalo zelo zmedeno, eklektično in celo kičasto.

Preberite si tudi o tem, kako se podoba vašega doma začne pri vhodnih vratih – več!

© 18. 11. 2017 - windowsvista. Oglaševanje.