Naš nov družinski avto
| Članek je bil prebran 42 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Kolikokrat ste odhajali na počitnice in kovčki in ostale stvari kar niso šle v avto? Kolikokrat ste se že razburjali nad tem, da je avto že premajhen za vaše potrebe?
Pred nekaj leti so prijatelji iz Nemčije kupili kombi iz druge roke. Ne spomnim se, za kateri model je že šlo, spomnim pa se, da so s tistim vozilom zmogli marsikaj, kar mi z našim avtom nismo. Naj vam dam primer. Ko smo jih obiskali smo parkirali naš avto na parkirišču pred njihovo hišo in se ga nismo več dotaknili, dokler ni bilo treba iti domov. V njihovem vozilu je bilo namreč dovolj prostora za nas vse. Prostora je bilo torej za dve družini in tako smo se ves dopust vozili vsi skupaj. To je bilo precej priročno, saj smo lahko s sabo vzeli vso opremo za dva majhna otroka (med tem tudi dva otroška vozička), vanj smo spravili vse nakupe, še posebej pa je bila skupna vožnja všeč obema malčkoma, ki sta se med seboj motila in zabavala. Vozili pa se nismo le po mestu. S kombijem smo se med drugim odpeljali tudi na sprehod v gozd in čeprav ne gre za terensko vozilo, pa nismo imeli nobenih težav pri vožnji čez razmočen in blaten teren. Ko so nas čez nekaj časa prijatelji obiskali v Sloveniji so se pripeljali s kupom stvari. V kombiju so imeli tudi improvizirana ležišča, saj so se po poti tudi ustavljali, njihova malčica je med postankom vzadaj spala svojo popoldansko siesto, pa tudi sicer so med drugimi krajšimi potovanji dostikrat prespali kar v kombiju.

Zaljubili smo se v prostornost

Po tem prvem obisku Nemčije nam kombi kar ni več šel iz glave in vedno bolj smo o njem razmišljali kot o vozilu, ki bi lahko postalo naš nov družinski avto. Ni lep, vendar pa smo se kar zaljubili v prostornost in fleksibilno uporabo. Od novega avta smo si želeli predvsem, da bi imeli v njem prostora za vse stvari, ki pridejo prav pri kampiranju in za vso opremo, ki jo potrebujemo pri aktivnem dopustu na morju. Všeč nam je tudi dejstvo, da lahko s sabo vzamemo na izlet tudi babico in dedka, ki sta tako lahko z nami v istem avtu. S tem pa smo se izognili tudi čakanju, do katerega je običajno prišlo, ko smo na dopust ali izlet šli vsak s svojim avtom in se je kdo izgubil po poti izgubil ali obtičal v zastoju.

Pred kratkim tudi mi odločili za nakup svojega kombija. Prepričal pa nas je Jumpy.

© 18. 11. 2017 - windowsvista. Oglaševanje.