Do letališča kar s kombijem
| Članek je bil prebran 468 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Slovenci smo v zadnjih letih vse bolj znani po tem, da radi potujemo po svetu. Priljubljene so zlasti bolj eksotične in tople destinacije v Aziji, srednji in južni Ameriki ter tudi Afriške države. Zelo radi letujemo na peščenih plažah, kjer je mogoče početi veliko vodnih in drugih aktivnosti, ter kjer se ves čas lahko zabavamo. Glede na to, da imamo v Sloveniji zelo malo nizkocenovnih letalskih prevoznikov, nam pogosto ne preostane drugega, kakor da za najcenejšimi letalskimi vozovnicami pogledamo preko meje in preverimo poceni lete iz okoliških letališč. Seveda je potrebno k stroškom cenejših kart iz letališč v tujini prišteti tudi strošek, ki nastane, da pridemo do teh letališč in da se na dan povratka tudi vrnemo do svojega doma. Običajno se ljudje več ne odločajo za to, da bi se do letališča odpeljali z lastnim prevozom. To je namreč večinoma dražja varianta, saj so parkirnine ob letališčih navadno zelo visoke. Če torej odletite na počitnice za dva tedna, mesec ali še več, lahko takšna parkirnina nanese zelo veliko denarja. Zato se ljudje odločajo, da se bodo na letališče odpravili z organiziranim prevozom – pogosto je najcenejši kombi prevoz do letališča, med drugimi možnostmi pa je še prevoz z vlakom ali avtobusom. Ker so nizkocenovniki močni orisotni na okoliških letališčih, se večina ljudi odloča za letalske lete iz hrvaških, avstrijskih in italijanskih letališč v bližini naše meje.

prevoz do letališčaZa prevoz do letališča najemite kombi

Pri nas je ponudba najema kombijev za prevoz do ali iz letališča precej velika. Kombiji, kot so npr. Citroen Jumper, so dovolj prostorni, da se v njih pelje večje število potnikov. Nekateri ponudniki tako ponujajo kar vozne rede, ko gre za prevoze do ali iz letališč, saj so za nekatere lete sedeži zelo zasedeni. Drugi ponudniki namesto tega raje ponujajo prevoze do ali iz letališča po dogovoru. Večina ponudnikov nudi zelo široko in razvejano mrežo takih prevozov. Svoje potnike s kombiji tako prevažajo vse od Frankfurta pa do letališča na Dunaju, v Beograd, Zagreb, Bologno, Trst, itd. Ljudje se pri nakupu letalskih vozovnic sicer še vedno najpogosteje odločajo za najbližja letališča v tujini, razlog za to pa je pogosto ta, da za vožnjo do tja ne želijo izgubljati preveč časa. Izkušnje potnikov so pri tem večinoma pozitivne, seveda pa se najdejo tudi ponudniki, ki se ne držijo dogovorjenih voznih redov ali pa celo »pozabijo« pobrati potnike, ko ti pristanejo na katerem izmed tujih letališč. To so seveda izjeme in še zdaleč ne pomenijo, da so vsi ponudniki prevoza do letališča takšni, kljub temu pa previdnost pri izbiri nikakor ni odveč. Najbolje se je pri tem opreti na pozitivne izkušnje potnikov, ki so določenega ponudnika že preizkusili in so bili z njim zadovoljni. Pri ponudnikih gotovo največ šteje točnost, saj si najbrž nihče ne želi zamuditi leta, za katerega je odštel svoj denar.

Pri shuttle prevozih oziroma kombi prevozih na ali iz letališč so običajno potrebne predhodne rezervacije. Cene se med ponudniki seveda razlikujejo, okvirno pa bi za prevoz do Münchna plačali okoli 50 eur, do Benetk okoli 40 eur, do Celovca okoli 25 eur, itd. Cena takega prevoza je pri mnogih prevoznikih nižja, v kolikor prevoz rezervirate kak mesec ali dva pred samim odhodom – podobno kot velja pri nakupu letalskih vozovnic.

Preverite ponudbo prevozov na ali iz letališča s kombijem!

Preberite tudi, zakaj je na cilj zabavno in prijetno potovati tudi z avtobusnim prevozom. Več!

© 18. 11. 2017 - windowsvista. Oglaševanje.