Vrste depilacije
| Članek je bil prebran 841 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Čeprav živimo v tehnološko naprednem času, pa še vedno ni depilacije, ki bi enkrat za vselej povsem odpravila kakršne koli težave s poraščenostjo. Ker se danes depilira ne samo ogromno žensk, ampak tudi veliko moških, je toliko večje zanimanje za razne vrste depilacije – vse z enim ciljem – da bi se za čim dlje časa rešili neprijetnih dlačic. Poglejmo si prednosti in slabosti posameznih oblik depilacije.

Britje je ena izmed najbolj razširjenih načinov depilacije po vsem svetu. Britvica ima svoje prednosti, a tudi slabosti. Glavna prednost je gotovo hitra in neboleča uporaba, ključna slabost pa, da dlaka hitro zrastejo nazaj, so še bolj goste, temne in močne. Marsikatera ženska se zaradi tega ne želi več briti, saj to pomeni uporabo britvice na vsake nekaj dni. Še posebej nehvaležne so dlake na nogah, ki z britjem postajajo vse bolj goste in močne.

Voskanje dlačice sicer odstrani za dlje časa, glavna slabost uporabe voska pa je, da gre za razmeroma boleč postopek. Ker se dlačice z voskom odstranijo s korenino vred, voskanja ni potrebno obnavljati tako pogosto kakor britja.

Depilacija s puljenjem dlačic je lahko zelo učinkovita in dolgotrajna, zato se zanjo odloča mnogo žensk, ko gre za depiliranje nog. Toda hkrati je tovrstna depilacije precej boleča, dokler se nanjo ne navadimo. Prav tako je pogost stranski učinek depiliranja vraščanje dlak, proti čemur se je mogoče boriti s posebnimi pilingi.

Lasersko odstranjevanje dlak je oblika trajne depilacije, ki je po več tretmajih zelo uspešna. Največja slabost te oblike depilacije je cena takšnega posega – lasersko odstranjevanje dlak namreč še vedno ostaja razmeroma drago.

Gre sicer za neboleč postopek odstranjevanja dlak, ki pa se ga mnoge ženske in moški ne želijo posluževati – predvsem zaradi neprijetnega vonja kreme in srbečega občutka, ki ga krema lahko sproži. Mnogi se depiliranih krem ne želijo posluževati, ker vsebujejo veliko kemikalij, ki preko kože pronicajo v telo.

IPL svetloba je povsem nov način trajne depilacije, ki zamenjuje lasersko odstranjevanje. Zelo priljubljena je tudi trajna depilacija IPL svetlobe v kombinaciji z radiofrekvenco. Slabost te nove oblike depiliranja je, da je potrebnih od 8 do 12 tretmajev, na prvem posegu pa se odstrani do okoli 40 %.

© 18. 11. 2017 - windowsvista. Oglaševanje.