Vrečke za vakumiranje : običajne vrečke
| Članek je bil prebran 1.697 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

To, da je hrana v vrečkah za vakumiranje sveža in zdrava dlje časa, ni nobena skrivnost. Vendarle pa se tu in tam najde skeptike, ki ne verjamejo, da lahko vakuumsko shranjevanje zares bistveno podaljša obstojnost hrane. Za vse tiste, ki dvomijo v uspešnost vrečk za vakumiranje zato spodaj podajamo zgolj nekaj podatkov, ki jih bodo gotovo prepričali.

Jagode v vrečkiČe v običajni embalaži shranjujete sveže meso ali sveže ribe, bodo takšna živila ostala nepokvarjena in uporabna za uživanje do dva dni. Če bi svežo meso ali sveže ribe namesto v običajno embalažo v hladilniku zapakirali v vakuumske vrečke, bi sveže meso ostalo uporabno do šest dni, sveže ribe pa do pet dni – oboje torej skoraj dvakrat dlje, kakor pri uporabi običajnih vrečk. Podobno razmerje je tudi pri trdih sirih. Ti v hladilniku v običajni embalaži ostanejo uporabni nekje do 15 dni. Če te iste sire v hladilniku shranimo v vrečke, iz katerih izsesamo zrak, potem se njihova obstojnost podaljša na 55 dni. Če je v običajni embalaži sveže sadje obstojno med 3 in 7 dnevi, potem je v vakuumsko zapakirani embalaži ta čas nekje med 8 in 20 dnevi. V vseh naštetih primerih shranjevanja živil v hladilniku postane jasno, da vakuumske vrečke podaljšajo življenjsko dobo živil kar za dva- ali celo trikrat.

Z uporabo vrečk za vakumiranje ostane dlje sveža tudi oprana solata, ki sicer hitro spreminja svojo hrustljavost, barvo in kvaliteto, podobno pa je tudi s kuhanimi živili, ki v vakuumiranih vrečkah ostanejo sveža kar enkrat dlje.

© 25. 04. 2024 - windowsvista. FB | TW | IG | Google Ads.