Triki za pravilno kombiniranje oblačil in obutve
| Članek je bil prebran 162 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Ženske smo velike ljubiteljice nakupovanja in izbira novih oblačil in obutve je za marsikatero pravi hobi. V zadnjem času se je takemu vedenju pridružil tudi lep del moške populacije. Kljub temu, da nakupovanje pogosto preide v kompulzivno vedenje, pa se kar nekaj posameznikov zaveda, da je priporočljivo premišljeno kupovati oblačila in obutev, tako da se dobro podajo k preostali garderobi. Nekaj primerov si lahko pogledate tukaj:

Da bodo nakupi oblačil in obutve v prihodnosti tudi pri vas dobro premišljeni smo vam pripravili nekaj glavnih nasvetov za kombiniranje.

Nepogrešljivi kosi

Obstajajo kosi oblačil in obutve, ki bi jih vsak posameznik nujno moral imeti v omari. Gre za večna oblačila, kot je mala črna obleka, klasičen trenčkot plašč, usnjena jakna v črni barvi, srajčna bluza v beli barvi, pri moških pa enostaven moder ali črn suknjič. Takšna oblačila bodo vedno v modi, predstavljajo večno klasiko in jih je enostavno mogoče kombinirati z drugimi kosi.

Nakupovanje

Retro stil

Gre za novo obutev in oblačila, ki so izdelana v starinskem stilu in spominjajo na obdobja iz preteklosti. Vsak izmed nas lahko izbere kos iz svojega priljubljenega obdobja in tako poživi svoj izgled. Vendar pozor! Pri kombiniranju z modernimi kosi bodite previdni. Hkrati posezite le po enem retro kosu, sicer vaš izgled hitro lahko deluje preveč nasičen. Odličen primer so moški in ženski čevlji v oxford stilu. Kadar jih kupite v nevtralni barvi, z njimi nikakor ne morete zgrešiti pri kombiniranju.

Poskusite kose, ki jih nikoli ne bi kupili

Vsak izmed nas ima izoblikovan določen stil in običajno posega po točno določenem tipu oblačil in obutve. Unikaten slog oblačenja je super, vsekakor pa je priporočljivo, da se občasno odločite za spremembo. Ste v nakupovalnem centru že kdaj opazili kroj majice, obleke, jakne ali hlač, za katerega bi si upali staviti, da vam ne pristaja? Predlagamo, da ga prihodnjič poskusite, presenečeni boste!

Previdno z barvami in vzorci

Barve so čudovit način izražanja stila, osebnosti in razpoloženja. Na splošno velja kar nekaj mitov o barvnem kombiniranju oblačil in obutve, določeni niso resnični, nekateri pa držijo kot pribito. Splošno pravilo, ki ga vsi poznamo je, da k umirjenim barvam vrhnjih oblačil kombiniramo torbico, čevlje, pas, uro ali nakit v živi barvi.

Kadar so osnovni kosi oblačil kot so jakne, krila, obleke, majice in hlače v nevtralni barvi, si lahko poleg enostavno lahko privoščimo živordeče salonarje, zlate sandale z visoko peto, izstopajoče škornje ali pa divjo vzorčasto Desigual torbico. Posebej pozorni bodite pri vzorcih, ki ne dovoljujejo medsebojnega kombiniranja, poleg tega pa se ne znajdejo najbolje z bleščičastimi puloverji in majicami z naborki.

Obutev

Kvalitetne jeans hlače in majice v več barvah

Vsakodnevno nošenje jeans hlač zahteva višjo kvaliteto teh kosov, zato naj vam za njih ne bo žal odšteti kak evro več. Običajno pravilo v omari obeh spolov je, da naj bi le ta bila domovanje vsaj dveh kosov jeans hlač. En kos naj bo temnejši, oprijet in primeren za športno elegantne kombinacije z elegantnimi čevlji, salonarji in suknjiči, drugi bolj športen in svetlejši pa naj bi se skladal s supergami, japonkami in poletnimi sandali. Nujen kos je tudi klasična enobarvna majica z V-izrezom ali top. Le teh je priporočljivo dokupiti v več barvah, saj je tako kombiniranje z drugimi oblačili in obutvijo toliko bolj enostavno.

Dobro spodnje perilo

Marsikdo med nami pogosto pozabi na nakup kvalitetnega spodnjega perila, za katerega danes ni več potrebno odšteti celega premoženja. Trg mode nam ponuja številne elastične, zračne in brezšivne modele spodnjih hlač, spodnjih majic in nedrčkov, ki se jih pod vrhnjimi oblačili sploh ne opazi. Tako nogavice kot tudi ostalo spodnje perilo je priporočljivo kupiti v nevtralnih barvah, ki jih prilagodimo majici, obleki in hlačam in tako poskrbimo, da skozi oblačila ne izstopajo.

© 18. 11. 2017 - windowsvista. Oglaševanje.