Mladi manager 2019
| Članek je bil prebran 969 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Na januarskem srečanju, ki ga vsako leto organizira Združenje Manager, so tudi letos podelili priznanje Mladi manager. Priznanje je pripadlo direktorici AMZS Luciji Živi Sajovec, poleg nje pa sta bila glavna finalista še Borut Čeh, direktor podjetja Labena in Marko Bitenc, direktor družbe GenePlanet.

Managerji

Borut Čeh

Borut Čeh od leta 2012 vodi družinsko podjetje Labena, ki se ukvarja s prodajo visokotehnološke opreme v farmaciji, prehrani ter industriji materialov in z razvojno raziskovalnimi storitvami na področju farmacevtike, biotehnologije in diagnostike.

Od nastopa funkcije mu je uspelo podjetje uspešno preobraziti iz podjetja, ki prodaja opremo, v podjetje, ki izvaja razvojne projekte v farmacevtiki in biotehnologiji za velika in srednje velika svetovna farmacevtska imena v regiji in v tujini. V letu 2019 je podjetje odprlo štiri nove laboratorije, v letu 2017 pa so postavili vrhunski molekularni in celični laboratorij, s katerim privabljajo projekte iz tujine. Leta 2012 so odprli pisarni v Beogradu in Podgorici in okrepili že obstoječo ekipo v Zagrebu. V celotni skupini je danes zaposlenih 60 ljudi, prihodki pa se bližajo višini 10 milijonov evrov.
Čeh pripisuje vzpon in preporod podjetja sodelovanju med različnimi pisarnami in ljudmi iz različnih segmentov ter oddelkov, prav sodelovanje pa je ena od temeljnih vrednot podjetja, ki je tudi družbeno ter okoljsko odgovorno. Zavedajo se namreč, da morajo trajnostno naravnana podjetja enakovredno zajemati okoljski, družbeni in ekonomski vidik in da podjetja, ki ne bodo ponujala okolju prijaznih izdelkov in storitev, za vrhunske kadre ne bodo več privlačna.

Marko Bitenc

Marko Bitenc je ustanovitelj in direktor družbe GenePlanet, ki jo je ustanovil leta 2008 pri starosti 23 let, časnik Financial Times pa je lansko leto podjetje uvrstilo med 1000 najhitreje rastočih podjetij v Evropi.
Podjetje GenePlanet se ukvarja z razvojem inovativnih rešitev na podlagi genskih analiz, ki pomagajo izboljšati življenjski slog in zdravje ljudi. Razvijajo platformo Health Intelligence s katero želijo ponuditi individualne smernice za izboljšanje zdravja in dobrega počutja, ki temeljijo na objektivnih bioloških podatkih. Platforma naj bi posamezniku prilagodila nasvete in mu tako omogočila celosten in osebni pristop k skrbi za kakovostnejše življenje. Strateški cilj podjetja je do leta 2021 razviti najboljšo interpretacijo celotnega genoma, krvnih in drugih biomarkerjev ter podatkov o življenjskem slogu posameznika.

Podjetje deluje v skladu z etičnimi vrednotami, ki imajo prednost pred dobičkom. Za Bitenca so ključni kapital podjetja in njegovi ambasadorji prav zaposleni, zato ima podjetje strukturo vodenja brez hierarhije, kot eno ključnih vrednot pa izpostavlja vključenost, saj v mednarodno sestavljeni ekipi med seboj sodeluje kar 20 različnih narodnosti.

Lucija Živa Sajevec

Dobitnica priznanja Mladi manager 2019 je direktorica družbe AMZS, ki jo vodi že od leta 2014. Družba je v zadnjih petih letih po njenim vodstvom povečala tržni delež in pokritost slovenskega prostora, saj so odprli štiri nove poslovne enote (Ajdovščina, Ptuj, Šempeter pri Gorici in Vipava), pri Ptuju pa so odprli Center kartinga in moto športa. Istočasno pa izvajajo preobrazbo podjetja in digitalizacijo poslovanja ter spreminjajo organizacijsko kulturo v smer večje agilnosti, s čimer pa se veča tudi zadovoljstvo zaposlenih.

Kot prvi dejavnik uspeha Lucija Sajevec izpostavlja zaposlene ter kakovost njihovega znanja, povečalo pa se je tudi število zaposlenih, ki jih je že 420. V prihodnosti se namerava AMZS usmeriti v sodobno trajnostno naravnano mobilnost, zaradi česar se je lastniško vključil v dve zagonski podjetji, ki razvijata rešitve za samovozeča vozila in visokotehnološke simulatorje vožnje. Ob tem pa ozavešča javnost o nujnosti sprejemanja novih, okolju bolj prijaznih oblik mobilnosti, kot so na primer skupne vožnje, souporaba vozil, javni prevoz na zahtevo in okolju prijazne oblike pogona vozil.

© 26. 04. 2024 - windowsvista. FB | TW | IG | Google Ads.