Kdaj zamenjati vhodna vrata?
| Članek je bil prebran 314 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Vhodna vrata so glavna vstopna točka v hišo, stanovanjski blok oziroma v objekt. Za tovrstno, zajetno investicijo se odločimo pri gradnji novega doma ali pri menjavi dotrajanih vrat ali vrat, ki slabo tesnijo ali so prepišna, na starejši hiši. Dotrajana vrata kažejo znake izpostavljenosti vremenu (zbledela barva oziroma barva, ki se lupi, les cveti ali odstopa, vidne udarnine in praske na površini). Včasih pa je razlog menjave želja po masivnejših vratih, ki bodo tudi bolje tesnila.

Kakšna vhodna vrata izbrati?

Večina si nas želi vrat, ki bodo trajala petnajst, dvajset ali celo več let. Lesena vrata imajo izredno dolgo življenjsko dobo okoli petdeset let. Les ima odličen toplotno izolativni material, njegova edina slabost pravzaprav pa je občutljivost na vremenske razmere (sonce ga izsuši, vlaga ga napoji). Vendar pa lahko z rednim vzdrževanjem (barvanje, premazna sredstva, lazure itd.) trajnost tovrstnih vrat in njihovo prvotno podobo ohranite resnično veliko let.

PVC vrata so izdelana iz polivinilklorida, umetnega materiala katerega življenjska doba je prav tako kot pri lesu okoli petdeset let. PVC je toplotno dobro izolativen material in dobro odporen na vremenske razmere. Sčasoma zbledi barva, na vremenu izpostavljeni površini pa se nabere prah, ki ga je potrebno redno čistiti. Slabost PVC-ja je, da ga ni mogoče popravljati tako kot lesene izdelke, ampak je v primeru udarnin, praks ali večjih poškodb potrebno zamenjati cela vrata (in ne samo del vrat).

ALU vrata so vrata iz kovine aluminij, ki zdrži do šestdeset let in je dobro odporen na vremenske vplive, toplotno izolativen, zvočno izolativen in zahteva zelo malo vzdrževanja.

Kdo pripelje in zmontira vrata?

Zdaj, ko že bolj veste kakšna vrata želite lahko pričnete izbirati tudi model. Široko paleto vhodnih vrat boste našli tukaj

Vsi proizvajalci vrat ponujajo tudi prevoz in montažo vrat, velikokrat je to že vključeno v ceno. V teoriji lahko tudi kupec odpelje in doma zmontira vrata, vendar je oboje priporočljivo prepustiti proizvajalcu, saj bodo nova vrata le tako opravljala svojo funkcijo tako kot morajo.  

© 19. 06. 2018 - windowsvista. Oglaševanje.