Kakšno kletno okno naj izberem?
| Članek je bil prebran 2.609 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Kletna okna so gotovo ena izmed tistih oken za nakup ali menjavo katerih se odločamo nazadnje. Res je, da so okna, ki so vidnejša in krasijo prostore, v katerih bivamo in v njih zares preživimo večji del časa, ko smo doma, pomembnejša kakor kletna okna, vendarle pa so tudi ta pomembna za popolno in zaokroženo podobo našega doma. Zanje se je še sploh smiselno odločiti, če v kleti preživimo vsak dan nekaj časa, še posebej pa so kletna okna pomembna, če imamo v kleti urejeno delavnico, kuhinjo ali delovni prostor, kjer preživljamo precej časa. Koliko torej odšteti za ta »manj« pomembna okna našega doma in kakšna naj bodo?

Trpežnost in varnost

Vgradnja kletnega oknaKer so kletna okna najnižja okna zgradbe, morajo ustrezati določenim standardom in merilom. V prvi vrsti morajo biti takšna okna varna – ker gre za nizka okna, so odličen način, kako lahko nepridiprav brez posebnih težav vdre v notranjost hiše ali stanovanjskega objekta. Nekateri se zato odločajo za dodatno zaščito – kletna okna od zunaj opremijo s kovinsko masivno mrežo, ki morebitnim vsiljivcev preprečuje prehod v notranjost. Poleg varnosti morajo biti kletna okna zaradi svoje nizke lege tudi trpežna in odporna na razne mehanske udarce. Ker so pri tleh, morajo biti tudi dobro izolirana. Zanje seveda ne bomo odšteli toliko kot za večja enojna okna v bivalnih prostorih, vseeno pa svojo odločitev utemeljite predvsem na tem, da je kletno okno izdelano iz tehnološko dovršenih materialov, je mehansko stabilno in kompaktno, varno ter zanesljivo. Prav tako je smiselno izbrati kletna okna z daljšo življenjsko dobo, saj si jih verjetno ne želite čez par let znova menjati.

Na tržišču obstajajo danes različni tipi oziroma modeli kletnih oken, moč pa jih je kupiti tudi v različnih barvah. To pomeni, da lahko z njimi do potankosti dopolnite izgled vašega doma in prenehate skrbeti, da bi kletna okna še kdaj kazila podobo vašega bivališča.

© 23. 07. 2018 - windowsvista. Oglaševanje.