Kako se na enostaven način rešiti nezaželene pošte
| Članek je bil prebran 287 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Zelo pogosto se zgodi, da se v našem e-poštnem nabiralniku prikažejo sporočila, ki vsebujejo zelo vabljivo in mikavno vsebino. Vendar pozor, takšna sporočila so lahko nevarna, predvsem v smislu pridobivanja virusov na vašo napravo in protipraven odvzem občutljivih osebnih podatkov. V nadaljevanju bo predstavljeno, kako se tega problema rešiti čim preprostejše.

zabec.net vsiljena pošta

Varujte svoj e-poštni naslov

V kolikor e-poštnega naslova ne potrebujete na spletnih straneh in družbenih omrežjih, ga ne prikazujte. Verjetnost, da boste dobili vsiljeno pošto, je v primeru javnega prikazovanja vašega naslova veliko večja, kot pa če ga varujete in ga delite samo z osebami, s katerimi komunicirate in ga dajete prostovoljno in zavestno.

Vsiljeno pošto prijavite vašemu e-poštnemu ponudniku

Posamezni ponudniki e-poštnih storitev vam v okviru vašega poštnega profila ponujajo možnost, da morebitno vsiljeno pošto označite in jo opredelite kot tako. Kakšen je postopek sporočanja vsiljene pošte e-mail ponudniku je odvisno od vsakega ponudnika. Priporočljivo je, da se o tem pri vašem seznanite in poskrbite, da bo v prihodnje takšne vrste sporočil čim manj.

Spremenite svoj e-poštni naslov

Če veliko uporabljate vaš e-poštni naslov se lahko vsiljene pošte rešite tudi na ta način, da ga enostavno spremenite. Na tak način lahko lažje in efektivnejše varujete e-poštni naslov in ga po potrebi posredujete samo osebam, ki so za vas pomembne in jim zaupate. Opozoriti je treba tudi, da je v takem primeru potrebno obvesti vaše trenutne kontakte, da boste z njimi lahko v prihodnje še zmeraj komunicirali.

Uporabite SPAM zaščito

Na trgu lahko zaznamo, da posamezna podjetja ponujajo posebne storitve pregledovanja sporočil. Eno takšnih je tudi Žabec.net, ki ponuja tehnologijo, pri kateri njihov filter zazna in izloči nezaželeno pošto. Z dodatnim filtrom se torej lahko zavarujete pred vsiljivci in hitro in učinkovito rešujete težave v zvezi z njimi. Več o tem pa si lahko preberete na njihovi spletni strani.

Ugotovimo lahko, da so lahko problemi z vsiljeno pošto veliki, še posebej če e-poštni naslov uporabljate veliko in ga imate javno objavljenega. Rešitev na ta problem je več, najbolj pa se priporoča, da si nastavite dodatno zaščito, in se tako vi ne boste potrebovali ukvarjati s težavami s področja vsiljene pošte.

© 19. 06. 2018 - windowsvista. Oglaševanje.