Ali sploh obstaja zdravo hujšanje?
| Članek je bil prebran 327 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

O hujšanju se običajno začnemo razmišljati, ko je že prepozno. Ko športne aktivnosti ali redna vadba že dlje časa niso del naše vsakodnevne rutine in ko posledice tega težko prikrijemo in so vidne tudi navzven kot pivski trebuh ali obloge v predelu bokov, zadnjice in nog. Včasih pa nas k hujšanju prisili telo samo, in sicer tako, da zboli in pokaže, da nekaj ni v redu. Lahko gre za sladkorno bolezen, holesterol, bolezni srca in ožilja ali kakšno drugo bolezen. Ko že sprejmete odločitev za hujšanje, se odločite za hujšanje s PopolnaPostava.com.

Kaj ni zdravo hujšanje?

Zdravo hujšanje ne pomeni biti na dieti. Beseda dieta pomeni samo način prehranjevanja, ne pomeni pa, da nekdo hujša. Zdravo hujšati pomeni sprejeti odločitev o izboljšanju načina življenja s kombiniranjem dvojega, zdrave in okusne prehrane in redne športne aktivnosti.

Odločitev za hujšanje pogosto spremlja prepričanje, da je potrebno omejiti vnos kalorij v telo, da se ne sme jesti v večernih urah ali celo po 18.00 in da je ob tem potrebno jemati prehranske dodatke. Vendar pozor! Če hujšate na omenjeni način, povzročate sebi in svojemu telesu neznansko škodo. Telesu odvzemate energijo, ki jo potrebuje za vsakodnevne dejavnosti in ga silite v skrajnost, v izrabo energije shranjene v mišicah, kar pomeni, da ne boste poskakovali od energije, temveč se boste brez prepotrebne energije komajda prebijali skozi vaše dnevne naloge. To nikakor ni zdravo hujšanje.

Kaj in koliko lahko jeste?

Temelj zdravega hujšanja je postopno spreminjanje nezdravih navad ob organiziranem uvajanju zdrave prehrane in gibanja v urnik posameznika ali posameznice. Osnova so vsaj štirje obroki dnevno in klasična prehranska živila, ob katerih pa si lahko občasno oziroma tudi do dvakrat tedensko nadomestite zdrav obrok s kakšno manjšo pregreho, bodisi da gre za ogromen hamburger, plesakvico, sladoled ali pa kaj tretjega. Še bolje je, če pregrešno dober sladoled ali pomfrit pojeste po treningu, planinarjenju ali drugi športni aktivnosti. Tako se vam bo obrok lažje shranil v telo kot energijska zaloga in ne kot odvečna maščoba. Ob zavedanju tega dejstva pa bo izginila tudi morebitna slaba vest in nadomestila jo bo motivacija za nadaljevanje zdravega hujšanja in zdravega načina življenja.

Dobra novica je…

da, res je, jeste lahko tudi zvečer oziroma najkasneje eno uro pred spanjem. V naglici se velikokrat zgodi, da izpustimo kak obrok in pridemo domov lačni kot volk in posledično pojemo preveč ali pa pojemo tisto hrano, ki se jo najhitreje pripravi. Zdaj že veste, da je potrebno jesti redno in da je potrebno najti čas za zajtrk in vsaj tri ostale obroke. Večerja je še en tak nujno potreben obrok, ki jo vaše telo potrebuje za miren in zdrav spanec. Tukaj lahko preverite kakšno uslugo pravzaprav delate svojemu telesu z večernim obrokom in katera slastna živila lahko jeste tudi pred spanjem. 

Za konec pa še tole…

Jeste zdravo, okusno in raznoliko. Preobrazba se ne bo zgodila čez noč, temveč postopoma. Odločite se za zdravo hujšanje in dajte svojemu telesu vso energijo, ki jo potrebuje za raznolike življenjske izzive.

© 19. 06. 2018 - windowsvista. Oglaševanje.