Svetovni splet je okno v svet: Zakaj registracija domene ni nikakršen bavbav
windowsvista

Svetovni splet je okno v svet: Zakaj registracija domene ni nikakršen bavbav

| Članek je bil prebran 1.510 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Internet oz. svetovni splet ponujata ogromno možnosti vsakomur. Nekateri ga uporabljajo za iskanje  in preverjanje informacij o vsem kar jih zanima, za študij oziroma za službo in še za vse zraven. Drugi na internetu preverijo cene izdelkov in storitev pred dejanskim nakupom v fizični trgovini. Spet tretji delajo z oziroma na medmrežju, saj je družba dandanes že tako povezana, da skorajda ni podjetja, ki ne bi razvijalo komunikacije s tujino (s tujimi partnerji) ali komuniciralo na družbenih omrežjih. Vse več posameznikom pa svetovni splet predstavlja njihovo pisarno (na primer učiteljem tujih jezikov, ki učijo svoje učence preko Skype-a ipd.).

Ob ravnokar opisani, uporabni vrednosti, pa ima svetovni splet še drugo, tržno vrednost, ki se vedno bolj razvija. Svetovni splet je dobesedno okno v svet. To pomeni, da ga uporabljajo uporabniki iz vsega sveta in tudi oglaševalci. Ogromno podjetij je ta potencial že prepoznalo in izkoristilo in uporabljajo splet za večanje prepoznavnosti svojih produktov in storitev in seveda, tudi za prodajo.

Vendar, da sploh pridemo do tega cilja (povečanje prepoznavnosti in/ali prodaja) pa je potrebno poskrbeti za osnovno spletno  ‘higieno.’ Govorimo o postavitvi spletne strani, ki mora (oziroma je to najbolj priporočljivo) imeti tudi svojo lastno domeno. Za profesionalen in verodostojen videz se raje odločite za nakup povsem svoje domene kot pa za brezplačno gostovanje na kateri od odprtokodnih spletnih strani.  Namesto tega je bolje izbrati domačega ponudnika z vrhunsko uporabniško podporo v domačem jeziku, ki bo posledično tudi odzivnejši (kot pa bi to bil kakšen tuj registar). Ko imate izbrano ime domene in domensko končnico vas čaka še zadnji korak, registracija.  Registracija sama vam bo vzela dve minuti vašega časa saj je na registrarjevi spletni strani potrebno le vnesti ime vaše domene in slediti navodilom. Za vse ostalo pa bo poskrbel registrar. Ste videli, registracija sploh ni noben bav bav :)

© 30. 04. 2024 - windowsvista. FB | TW | IG | Google Ads.